حمص الشام
النتائج 1 إلى 8 من 8

الموضوع: حمص الشام

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    حمص الشام


    نظرا للبرد الشديد هذه الايام فلابد من عمل مشروبات ساخنة وذات سعرات حرارية عالية حتى نشعر بالدفء وربنا يستر على الاوزان كده لكن الاعتدال جميل فى كل حاجة
    المقادير:
    كيلو حمص شام حجم كيبر تنقى وينقع فى ماء مغلى مدة حوالى 2ساعة
    بصلة كيبرة مقطعة ارباع
    2حبة طماطم مقطعة ارباع
    كم فص ثوم
    كمون
    الطريقة :
    نضع ماء يغلى على الناروفيه البصل والطماطم والثوم وكذلك الكمون ثم ننزل بالحمص المنقوع الى ان يستوى تماما ونضع الملح عليه وبعد ذلك نصبه فى الاكواب ونعصر عليه الليمون وطبعا البيحب الشطة يضع عليه وبالهنا والشفا


    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Jun 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مدرّسة فيزياء/ث
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    1,056




    أهلاً باكينام كنتِ فين مختفية

    شكراً على حمص الشام

    بعمل طريقتك بس لما الطماطماية تستوي

    أضربها ببعض من ماء السلق

    وأضيفها تاني على الحمص

    كويس فكرتينا نعمل حمص شام

    فيه ليه إسم تاني بس يضحك



    لا تكن ممن يجمع علم العلماء .. وحكم الحكماء ..ويجرى فى الحق مجرى السفهاء
    مدونتي : نافذتي على العالم الأخضر






  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    اختى العزيزة زهرة الصبار كل سنة وانت والاسرة بخير الحقيقة كانت فى ظرف صحى صعب شوية لكن الحمد لله الان احسن طبعا الا
    سم التانى لطيف بس مش الكل عرفه حلا بسةصح بالنسبةللطماطم هتكون دابت عند التسوية وبالهنا والشفا



  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    اسعد الله اوقاتكم

    وان شاءاللـه تكوني بصحه افضل عزيزتنـا باكينام

    نحن عندنا بالعراق في اول الشتاء يقترن مع الحمص ونسميه بــ البلبي ولاتزال عربات الباعه المتجولين والكل يتهافت عليها لان طعمه لذيذ

    لكن بدون بصل ولا ثوم ولا طماطه وبعد ان يستوي وعندما نريد ناكله نضيف له عصير الليمون وممكن الشطه

    شهيتيني ياباكينام هههههههههههههههههههههههه


    نـــوره حــبيب

  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    51
    المشاركات
    1,064

    الله لايحرمنا من تواجدك و من وصفاتك الرائعة اختنا باكينام انا كنت بخرج من المدرسة منذ الصغر اكل منة بس صراحة مهما عملنا فى المنزل الا الدقة فى الشارع مختلفة ياريت تقولى لى طريقة الدقة مثل مايعملوها بالخارج


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    اؤيدك ياأحب الزرع في اكلات من الشارع الذ واطعم مهما عملنا ومهما ضبطنا الوصفات

    احيانا اضحك واقول لان في البيت خاليه من الميكروبات وفي عربة البائع او المحل اكيد تتواجد ميكروبات ((( عذرا منكم على هذا التصريح الحقيقي)) مثلا الفلافل مع اننا جميعا نعملها تجنن لكن طعم من المحل طعم ثاني

    تحياتي لكم



  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    51
    المشاركات
    1,064

    حقيقى اختى نورة الكشرى والطعمية وحمص الشام وكنتاكى دول بلأخص مهما نعمل فى البيت فى الخارج طعم مختلف سبحان الله اكيد الله يحلل لهم الرزق
    الف هنا وشفا عليكى وعلى الاسرة
    تحياتى وتقديرى



  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Apr 2012
    الدولة
    جنوب العراق
    المهنة
    ازرع ولا اقطع
    الجنس
    أنثى
    العمر
    44
    المشاركات
    2,646

    حمص الشام يعني اللبلبي بالعراقي هسه عرفته
    مشكورة حبي اليوم كنت ناوية اطبخه في وفاة الرسول الاكرم
    بس نطبخه مع العظام الدسمة او الدجاج ونضيفله الفلفل الحار والليمون
    تحياتي
    اخي احب الزرع ياريت في يوم تعمل لنا والدتك الكوشري من ايدها الطيبة


    حريتي ان اكون كما لايريدون لي ان اكون